FORSIDE +BLOGLOVIN

alligator i veikanten

Hei!! Jeg holder fremdeles på å venne meg til livet her nede i Texas, noe som er litt spesielt kan man si. I går mens jeg var ute og jogget kom det en mann kjørendes etter meg i en golfbil. Han stoppet meg og sa at jeg måtte være oppmerksom på alligatoren som lå i veikanten litt lenger nede i gata. Haha say what?? La oss bare si at jeg snudde tvert og sprang den andre veien. Jeg fortalte vell heller aldri at vi hadde Shelter-in-Place på skolen på fredag, altså at vi måtte være i samme rommet nesten hele skoledagen. Grunnen var at politiet var redde for at barneskolen skulle bli bombet. På den andre skolen jeg gikk på hadde vi Soft-Lockdown, noe som er litt det samme, men handler om å holde uønskede folk ute. Grunnen var at ei dame hadde blitt skutt av mannen sin på en skole i nabobyen og skyldige bodde rett ved skolen jeg gikk på. Det er også stadig vekk slåsskamper på skolene her, omtrent 1 gang i uken. Jeg måtte nesten bare le når jeg fant brosjyrer som het "dealing with conflicts without violence" rundt omkring på skolen i dag. Only in America folkens!

Som dere ser er det også klart til Halloween i morgen på skolen! Faktisk litt creepy å gå rundt i gangene hvis det ikke er noen der nå...Men jeg gleder meg jeg, skal faktisk ut å gå knask eller knep med noen jenter, det er nemlig normalt å gå knask eller knep til man er ganske gamle her. Vi blogges!4 kommentarer

bronkittpia

Hei dere! I dag har vært en veldig fiin dag, bortsett fra at jeg ble diagnosert med bronkitt haha. Jeg har egentlig ikke nevnt det noe særlig, men jeg har vært syk helt siden jeg kom til Texas og i dag sendte helsesøsteren meg til legen, hvor jeg fikk beskjed om at jeg har bronkitt. Så nå har jeg fått medisin og en hel haug med regler, så satser jeg på å bli frisk innen en uke! Jeg har egentlig ikke vært på skolen i dag heller fordi da jeg var ferdig hos legen var det null vits i å dra tilbake til skolen. Det begynner å bli kaldere her nå, så nå er det kaldt nok til å sole seg!! Det er "bare" 30 grader, så nå begynner taningsprosessen haha. Ellers kom jeg nettopp hjem fra en liten joggetur rundt byen og den er såå fin. Jeg bor altså i en liten, koselig by rett ved bayen. Jeg hadde også en liten fotoshoot med min nyydelige nye telefon. Haha jeg elsker den, se så fin da. Materiell lykke altså..

#utveksling8 kommentarer

Halloween party

Heia Etter omtrent 2 1/2 måneder her i USA så smiler livet endelig! Jeg kommer bedre og bedre overens med familien hver dag, vertsøster og jeg begynner å bli gode venner. Jeg er kjempeglad for at jeg byttet familie, uansett om det var hardt å flytte så langt unna, og jeg synes at alle som vurderer å skifte familie burde gjøre det. Akkurat nå sitter jeg og ser film med vertssøster og venninnen hennes samtidig som jeg lager friterte bananer med vertsfar. Haha de kan fritere alt her nede, jeg tuller ikke. I går var jeg på Halloween Party med andre utvekslingsstudenter i Houston området. Alle tok med en matrett fra landet sitt, så det var såå masse god mat der! Ei dansk hadde blant annet med kjøttboller og norske Mari hadde med kanelboller ah!! Vi skjærte blant annet ut gresskar mens vi var der og det var så koselig. De hadde også farget vannet i bassenget rødt og puttet organer i det haha. Høydepunktet var nok at Mari hadde med melkesjokolade, så vi gikk og snikspiste det. Det var helt ubeskrivelig fantastisk, jeg savner norsk sjokolade så mye!! Etter at vi kom hjem dro vertssøster og jeg til naboen og møtte mange andre folk. Vi hadde bonfire hele kvelden, før vi gikk ned til pieren i 12 tiden og satt der i noen timer. Det var sykt idyllisk der vi gikk i shorts med god stemning, måneskinn, fisker som hoppet i vannet også videre haha.

Jeg skypet også med bestemor og bestefar + resten av familien i dag, noe som var såå koselig. Bestemor spurte om jeg har hjemlengsel og jeg fortalte henne at jeg savner Norge ufattelig mye, men det er ingen plass jeg heller ville vært dette året enn på utveksling. Men nå skal jeg gjøre fysikklekser, livet her nede er ikke bare morsomme ting, uansett om det virker sånn noen ganger haha. Snakkes! #utveksling2 kommentarer

Ny start på utvekslingsåret

Visste dere at 25 % av de som drar på utveksling skifter vertsfamilie? Vell, nå er jeg en av de firedelene. På mandagen fortalte jeg vertsfamilien at jeg skulle flytte ut og på tirsdagen reiste jeg til min nye familie i La Porte, en plass som er omtrent 2 timer unna Brookshire. Jeg skal ikke skrive så mye om dette, men det var en lang, slitsom og tøff prosess som varte godt over en måned. Men jeg trives kjempegodt her allerede. Den nye vertsfamilien består av en vertsfar og ei vertssøster som er 16 år. Han har også ei til datter på 8 år som er her annenhver helg. Plassen jeg bor på er mye større, for ikke å snakke om skolen. Den har omtrent 2300 elever og de har skikkelig schoolspirit, noe den andre skolen ikke hadde i det hele tatt. Jeg kom faktisk midt i Spirit Week, hvor det er et spesielt tema man skal kle seg ut etter hver dag. Grunnen til spirit uken var at på fredagen spilte fotballaget vårt mot erkerivalene. Folk gikk helt ut med å kle seg ut og det var utrolig morsomt. På torsdagskvelden var jeg på pep rally og på fredagen var jeg på selve kampen. Folk ropte, skrek, hojet og jublet hele tiden og det var så sinnsykt morsomt. I pausen kom faktisk "The Fox" på også haha. Lørdagens frokost var forresten pannekaker med sirup! Det er så stereotypisk amerikansk her noen ganger at jeg bare må le. Elsker det!

Utskreket og fin med noen av de herlige Royal jentene. Det var utrolig kjipt å måtte forlate alle folkene jeg har blitt kjent med på disse to månedene, men jeg skal definitivt besøke dem. 

Tatt typ 1 min unna huset mitt. Det er så fantastisk fint her.

Go Bulldogs!!

Grunnen til at jeg ikke har blogget de siste to månedene har rett og slett vært at jeg ikke har trivdes, så nå kommer jeg nok til å oppdatere bloggen oftere. Ellers har jeg vært i Texas i to måneder nå, helt rart hvor fort tiden går. Og i dag var jeg på min første soccer trening, som er en time på skolen siden jeg har athletics, og det var så utrolig godt å få trent igjen haha. Det er mange herlige jenter på laget og jeg tror jeg kommer til å trives kjempegodt! Fotballsesongen starter forsåvidt ikke før i desember, så nå er det mest springing og å holde seg i form som gjelder. Jeg kjenner jeg gleder meg til sesongstart allerede!! #utveksling4 kommentarer

Homecoming 2013

Heia Da er det vell på tide å skrive et innlegg om Homecomingen jeg var på forrige lørdag. Det var en helt fantastisk kveld herregud!! Jeg var altså på homecomingen på Seven Lakes, skolen til Andrea, ikke min egen skole. Nora kom også heldigvis, siden hun bor omtrent en time unna oss. Både Nora og jeg lå over til Andrea hele helgen og det er lenge siden jeg har flirt så mye som den helgen. Uansett, for ei stund siden ble jeg altså spurt til homecomingen av en gutt på Seven Lakes. Han overrasket meg med både roser og sjokolade og det var så utrolig koselig haha. Uheldigvis fikk jeg beskjed 3 dager før homecomingen at han ikke kunne dra likevel siden han var blitt grounded. Så da sto jeg der tre dager før homecoming uten date, jeg var en smule stresset kan man si! Men typ 5 min senere hadde Andrea fikset en ny date til meg. Dermed ble jeg nok en gang spurt, denne gangen med sjokolade, blomster og en plakat hvor det sto "Vil du være min date på homecoming?" haha aw.

Vi sto opp kjempetidlig på lørdagen for å få fikset alt. Vi dro blant annet til Party City hvor de selger alt man kan tenke seg til alle typer fester. Vi endte blant annet opp med å kjøpe oss en vikinghatt hver, siden nordmenn er kjent som vikinger her haha. Vi dro også å fikset håret i en salong og alle tre fikk såå fint hår. Selve kvelden startet vi hos en av jentene vi dro med for å ta bilder. Vi var hele 35 stykker som dro sammen om jeg ikke tar feil, så det var fult med folk! Etter ei stund kom party bussen som de hadde bestilt og man kan mildt sagt si at det var god stemning! Vi kjørte inn til Houston og spiste på en restaurant der før vi dro videre på bussen igjen. Vi kjørte rundt i noen timer med dansing, musikk og rågod stemning, før vi dro til ei annen jentes hus og avsluttet der. Fantastisk kveld, hadde gjort mye for å oppleve den om og om igjen!! Det ble tatt kjempemange bilder, så her er noen av dem!


Første gangen jeg ble spurt


Nordmennene + Joanna


Joanna, Andrea og meg // Klar for herlig kveld på bussen!


Fine Nora og daten hennes!

 

Bussen var sinnsykt kul med masse lys og høy musikk!


Hahah, det bildet her beskriver egentlig hele kvelden. VIKINGS!!

Ting som dette får meg til å bli så ufattelig takknemlig for at jeg er her i Texas nå og får oppleve dette! #utveksling #exploriususa8 kommentarer

Den siste måneden

Heia! Det skjer litt av hvert her nede i Texas, så jeg tenkte egentlig bare å legge ut noen bilder fra den siste måneden her for å vise familie og venner at jeg lever enda. Den siste tiden har jeg blandt annet vært på Homecoming, i Houston Zoo, tatt senior pictures og masse annet. Det begynner forresten å bli kaldt nå i følge de som bor her, noe som vil si rundt 30+ grader hver dag haha.
På Zoo med mitt fantastiske iPhone kamera. Jeg fikk sett både sjiraffer, zebraer, elefanter, tigere, løver, aper og alt man kan tenke seg!

I morgen skal jeg på Texas State University med masse seniorer og junioerer på skolen noe jeg gleder meg veldig til. Det er et veldig populært college her og da blir det nok en lang tur i de gule skolebussene, noe jeg faktisk elsker haha. Kommer også til å poste et innlegg om homecomingen så snart som mulig, noe som var helt fantastisk! #utveksling #exploriususa4 kommentarer
Les mer i arkivet » Desember 2013 » November 2013 » Oktober 2013
hits