FORSIDE +BLOGLOVIN

Last couple of days

Heia! Da er sommerferien over for min del og i morgen begynner jeg faktisk på High School.. På lørdagen var jeg jo som sagt på poolparty og det var koselig. Det var masse mat og drikke, rundt 40 folk, ballonger, musikk og ikke minst et basseng. Jeg fikk møtt masse folk og jeg koste meg, bortsett fra at det var 105 grader (40 Celcius) noe som var hakket for varmt for meg. Ellers sto min første tur til Downtown Houston for tur i dag! Houston er veldig fint og jeg liker byen kjempegodt allerede. Vi tilbragte de første timene med å se masse dansing, siden Houston Theatre eller noe hadde åpen dag. Etterpå dro vi en tur til The Galleria, det største shoppingsenteret i Texas og det fjerde største i hele USA. Det var enormt og hadde alle butikkene man kan tenke seg. Vi dro dit for å fikse amerikansk simkort til meg, så nå kan jeg endelig ringe og sende meldinger igjen! Jeg kjøpte meg også et par Nike joggesko som var helt patetisk billige haha. Regner med at jeg kommer til å svi av en del kroner på The Galleria i løpet av året...Haha veldig ivrig på redigeringen, men måtte bare legge det ved.

Da skal jeg begynne å legge meg, før det blir skole om noen timer! Jeg  er egentlig veldig nervøs for å begynne på skolen, men jeg gleder meg til å være med folk på min alder. Jeg har en helt forferdelig schedule, men satser på at det går fint likevell. Wish me luck!

Lokal tid: 23.30. #utveksling #exploriususa4 kommentarer

Fantastisk dag

Ah, i går var en herliig dag i Texas. Været var kjempefint, sola stekte hele tiden og derav var det ekstremt varmt. Det har vært ganske mye overskyet siden jeg kom, så været har vært utholdelig, men i går var en helt annen sak! Men uansett, jeg dro jeg inn til Katy for å besøke Andrea som bor rundt 15 minutter unna. Vi dro ut å spiste sammen med 3 andre norske jenter, noe som var kjempekoselig og det var veeldig godt å snakke norsk igjen! Etterpå dro Andrea og jeg til et pool i nærheten av Andrea for å sole oss. Nabolaget hun bor i var viilt fint og huset var helt fantastisk. Jeg ble helt sånn "hit skal jeg flytte når jeg blir stor". Vi holdt ikke ut så lenge med å sole oss siden det var så varmt, så etter en stundt dro vi hjem til Andrea en tur før vi dro videre til Katy Mills, et mall som ligger omtrent midt i mellom oss. Utvalget av butikker der var egentlig veldig bra, med blant annet Victoria Secret, Michael Kors, Nike, Forever 21 også videre. Morsomt at shoppingen ute på landet i USA er mye bedre enn shoppingen hjemme i Trondheim.

Fine Andrea!

Senere i dag skal vi på poolparty til naboen - sikkert masse nye folk å hilse på. Skal prøve å få solt meg litt før skolen begynner, kun to dager igjen av sommerferien! #utveksling

Håpe dåkker har det kjempebra hjem, æ savne dåkker massemasse allerede(trøndersk wihu)4 kommentarer

Like a tourist

Lokal tid: 10.30

Heia! Som sagt så skjer det veldig mye hele tiden, men det er ikke så mye spennende som skjer  hele tiden for det om. I går var jeg på Walmart for første gang og jeg kan innrømme at jeg var bittelitt stoka haha. Det var enormt og vi var der kjempelenge. Skulle som sagt kjøpe school supplies og endte opp med å bruke $100 på det... Fikk også kjøpt meg en del standar amerikanske ting, slik som Pop Tards og Hersey's. Skikkelig turist! Jeg var også med Zoe på skolen hennes på "Meet the teachers" og senere om kvelden dro Zoe og jeg til vbestemor- og far. De var superkoselige og vi ble servert fat etter fat med vafler, cookies, is, jordbær også videre. De bor i Bellair, en plass ikke er så langt unna Houston. Det var kjempefint der med masse små "mansions" og skikkelig amerikanske gater. Senere i dag skal jeg mest sannsynlig ut å spise med Andrea + noen andre nordmenn og kanskje være med Janet på en event. Jeg kjenner jeg gleder meg til å begynne på skolen slik at jeg kan få meg litt venner haha.

Måtte nesten ta bilde..

Dette rettferdiggjør ikke virkeligheten i det hele tatt, men man får jo en idé om hvordan det ser ut!


Det er faktisk masse grønne trær og grønt gress her mamma!

#utveksling #exploriususa... Ingen kommentarer

Første dagene i Texas

Lokal tid: 11.00

Jeg kan vell starte med å si at jeg trives kjempegodt så langt! Familien er veldig koselig og vi kommer godt overens. De hadde også ordnet et stort og fint rom til meg. Jeg kommer også overranskende godt overens med dyrene, men de små kattungene på en uke er såklart favorittdyrene så langt!

Jeg har gjort mye forskjellig siden jeg kom og det skjer noe hele tiden. Jeg har allerede rukket å vært på skolen fire ganger, tre av dem i går. Jeg har registrert meg på skolen, satt opp fagene mine, meldt meg på volleyball, sett på en trening og i går var jeg på noe kalt "Meet the Falcons". Falcons er altså de på skolen på en måte. Der var det pep rally, noe som var kjempegøy! Bandet spilte, cheerleaderne danset og alle spillerne på alle lagene ble introdusert. Skikkelig amerikansk school spirit! Bandet var litt annerledes enn i Norge for de hadde nemlig koregrafi og spilte masse kjente sanger også videre. Jeg skal prøve å filme det neste gang det er for det var faktisk veldig morsomt.

Jeg har gjort en del andre ting også, blant annet vært på et "fotografimøte" med Sandy, sett litt av Houston og ikke minst spist mye ute. Vi har spist ute hver dag, noe som tydeligvis er normalt her. En av de tingene jeg har lagt mest merke til er at alt er så utrolig stort! Selv om selve huset jeg bor i er på landet, så bor jeg kun tre minutter unna en freeway med 7 felt en vei. Helt sykt. Her om dagen ville Sandy vise meg en plass som heter River Oaks, altså hvor alle de skikkelig rike i Houston bor. Det var helt sinnsykt, med vilt store mansions overalt. Husene var enorme med store hager, lys og alt mulig. Noen av husene kunne faktisk vært et slott. Uheldigvis var det veldig mørkt så fikk ikke tatt noen bilder, men Sandy sa vi kunne dra tilbake en annen dag mens det enda er lyst. Gleder meg!

 

Utenfor huset haha. Ikke så mange naboer.
Inngangspartiet på skolen!

Alle bildene er tatt med iPhonen min, derfor så dårlig kvalitet. Skal ta med kameraet en dag å få tatt noen ordentlige bilder! Nå skal vi ut for å kjøpe school supplies, jeg har nemlig fått en lang liste med ting jeg trenger til hvert fag. Snakkes snart!

#utveksling #exploriususa7 kommentarer

New York day 2

Lokal tid: 01.45

Heia! Da er min tur til New York ferdig og om noen timer skal jeg dra på flyplassen igjen for å reise videre til Texas til vertsfamilien. Jeg har hatt nok en fantastisk dag i New York. Også i dag startet vi dagen på seightseeing og som sagt på Lower Manhattan. Vi dro blandt annet innom Wall Street, China Town og Little Italy. Det var helt rart å kjøre inn i China Town, fordi det føltes plutselig ut som at vi hadde kjørt til Kina. Kinesere aboslutt overalt og bare masse kinesisk skrift, kinesiske lukter også videre. Vi fikk også sett både World Trade Center, Frihetsgudinnen og Brooklyn Bridge. Vi tok en båt ut til Staten Island hvor vi fikk se både Frihetsgudinnen og en fantastisk skyline av Manhattan på båtturen.

Etter seightseeingen fikk vi gjøre hva vi ville igjen og i dag ble det shopping på Soho! 5th Avenue, som vi var på i går, var jo veldig bra, men der var det veldig mange dyre merker og store avstander mellom butikkene. På Soho derimot var det alle butikkene vi trengte på et kvartal! Vi sprang rundt på alle butikkene vi fant i 5 timer og kom ut med flere poser hver. Jeg er sikker på at vi brukte rundt 2 timer bare på Victoria Secret. Ellers har vi 6 nordmennene som reiste nedover på fredagen blitt ganske godt kjent, så vi tilbragte kvelden sammen på hotellrommet deres med litt mat og slappet av. Blir veldig rart å reise igjen allerede i morgen, men jeg gleder meg utrolig mye til å endelig møte vertsfamilien og se Texas!

Det tårnet til venstre med en pigg på toppen er et av de høyeste World Trade Centerene med rundt 105 etasjer om jeg ikke husker feil!

Jeg kommer til å lage et innlegg med flere bilder fra New York etterhvert siden nettet på hotellet ikke er helt fantastisk. Håper alle har det bra i Norge

#utveksling7 kommentarer

New York day 1

Lokal tid: 07.30

Hei! Gårsdagen var faantastisk. V tilbragte dagen på seightseeing på Upper Manhattan. New York er akkurat som på film med gule taxier og alt det der. Vi kjørte med buss gjennom hele Upper Manhattan og gikk av noen ganger for å gå et stykke til fots. Vi gikk blandt annet gjennom Central Park. Vi fikk også se mange plasser fra diverse filmer og tv-serier, spesielt Gossip Girl og Sex and the City. Etter et par timer med seightseeing fikk vi gjøre det vi ville og de fleste endte selvfølgelig opp med shopping! Jeg og Karoline tilbragte hele dagen på 5th Avenue, noe som var et shoppingparadis, uansett om vi shoppet overranskende lite. Vi tok også selvfølgelig turen innom Rockefeller Center, noe som var helt rått. Man ser hele New York og det føltes ut som at jeg var i en film, noe det forsåvidt gjør hele tiden her nede. Det er et eller annet magisk med å være her, de som har vært her selv skjønner nok hva jeg prater om. Amerikanerne er også utrolig hyggelige og ikke minst pratsomme. I går var det noen som begynte å prate til meg mens jeg sto i dokø, noe som aldri ville skjedd i Norge. Jeg har dessverre nesten bare bilder fra Rockefeller Center og bildene rettferdiggjør absolutt ikke virkeligheten.
Meg og Empire State Building da.

Nå må jeg springe ned for å spise frokost før vi skal ut på ny tur om en halvtime! I dag skal vi til Lower Manhattan, altså China Town, Soho også videre. Snakkes!

#utveksling2 kommentarer

Arrived the United States

Lokal tid: 22.07

Hei dere! ÅÅ, New York er fantastisk. Vi kom fram til hotellet rundt 12 tiden i lokal tid i går, altså 6 tiden hjemme i Norge. Ekstremt lang dag med andre ord.. Men turen gikk overraskende fort. Flyreisen var Trondheim - Oslo - London - New York. Avskjeden med familien og venner i Trondheim var selvfølgelig helt forferdelig, jeg gråt meg gjennom hele greia. Alt ble heldigvis mye bedre med en gang jeg kom til Oslo og fikk møtt de andre norske utvekslingsstudentene. Vi hadde noen timers ventetid både på Gardermoen og Heathrow før turen gikk til New York! Jeg har jo aldri vært utenfor Europa før, så jeg ble helt stoka da det var tv på hvert sete med alt fra filmer til spill, tre rader med stoler også videre. Vi er en gjeng på cirka 30 stykker, fra alle de skandinaviske landene, noe som er utrolig kult! Vi er faktisk kun to norske jenter her. Men som sagt, New York er fantastisk og jeg storkoser meg! Skal lage et eget innlegg om første dagen i New York i morgen tidlig, men ville bare oppdatere dere og si ifra om at jeg lever#utveksling2 kommentarer

1 uke til avreise!

Hei dereHerreguud, jeg kan virkelig ikke tro at det kun er en uke igjen til jeg reiser i dag! Jeg reiser først til New York for å være med på Soft Landing Camp. Der skal jeg og andre utvekslingsstudenter på sightseeing, shopping også videre i noen dager. Åå jeg gleder meg sånn, har alltid drømt om å besøke New York! Etter noen dager i New York skal jeg endeliig fly videre til Texas og vertsfamilien min. Jeg kommer til å være til vertsfamilien en uke før skolen begynner. Janet (vertsmor) har sagt at det kommer til å være flere "fester" for meg når jeg kommer, slik at jeg får møtt naboer, venner og familie. Can't wait!

Det meste begynner altså å bli klart! Jeg haater å pakke, så jeg får meg ikke til å pakke ferdig. Hvordan pakker man for et helt år og får livet sitt ned i en koffert da? Men alle sprøyter er tatt, gave til vertsfamilien er kjøpt, jeg har fått flybillettene og jeg føler meg veldig klar til å bare reise avgårde egentlig. Jeg og noen venninner hadde også en avskjedsfest forrige helg hvor vi inviterte alle vennene våre. Ble en morsom kveld hvor jeg fikk sett mange for siste gang før jeg reiser. Tror ikke det har gått opp for meg at jeg bare har 7 dager igjen i Norge egentlig.


Anna, meg, Julie og Martine

Når reiser dere andre utvekslingsstudenter? 

#utveksling32 kommentarer
Les mer i arkivet » November 2013 » Oktober 2013 » September 2013
hits