FORSIDE +BLOGLOVIN

Q&A

Hvilke fag har du? Jeg har Pre-Ap Physics, Pre-Calculus, Spansk 2, Pre-Ap Chemistry, US History, Engelsk 3 og fotball.

Hvordan gjør du med fag du må ha, som du ikke kan ta i USA? Jeg har ikke med meg noen bøker hit, skal eventuelt lese meg opp på det når jeg kommer hjem. Gjelder vell norsk og historie om jeg ikke tar helt feil! 

Når fikk du vertsfamilie? 21. juni.

Søkte du tidlig? Ja, gjorde for så vidt det.

Hvor my fikk du i stipend? (+ har du søsken etc.) Jeg fikk 54.000 kr i stipend, som er det minste du kan få. Tilsvarer de 980 kronene man får på et vanlig skoleår. Jeg har ei søster og en bror hvis det var det du mente.

Når var du ferdig med søknaden og den ble sendt til USA? Min er ikke sendt dit enda, blir skikkelig stressa av det. Jeg sendte inn søknaden i slutten av desember, og det ble godkjent i slutten av januar/starten av februar. Tok litt lengre tid enn normalt på grunn av litt styr med at jeg har migrene. Du trenger ikke begymre deg i det hele tatt, jeg kjenner folk som søkte kun et par måneder før avreise! 

Fikk man mye fritid i New York? Ja, jeg synes det var greit med frihet! Først var vi på seightseeing i et par timer før vi fikk gjøre det vi ville. Jeg husker ikke akkurat hvor mye tid vi fikk den første dagen, men andre dagen fikk vi 5 timer. Man kunne så og sett gjøre hva man ville på de 5 timene. Noen valgte å dra til Times Square, Rockefeller, Soho, 5th Avenue også videre. Du kan lese om mine dager i New York her.Er maten veldig fett og ekkel? Yes ma'am. Fritering, flytende fett også videre er ikke akkurat unormalt...

Har du lagt på deg mye? Hahahah ja, jeg har lagt på meg så latterlig mye.

Hvilke fag tar du i USA som du skal fortsette på i Norge? Kjemi, matematikk og engelsk.

Fornøyd med stat? Jeg er kjempeglad for at jeg kom til Texas! Jeg tror at om jeg kunne valgt stat med den kunnskapen jeg sitter med nå, ville jeg valgt Texas. Det er ikke nødvendigvis fordi at alt her er perfekt, kanskje faktisk det motsatte. Det er mye rart her og ting som jeg er uenig i, men jeg er så glad for å få oppleve noe som er så annerledes enn Norge. Men jeg elsker Texas også da. Alt er stort, folk er snille, det finnes alle typer folk her, cowboys, pistoler, rednecks også videre. Ikke minst været!

Hvordan tror du det blir å komme hjem igjen? Helt fantastisk og helt jævlig. Jeg gleder meg såå ufattelig mye til å komme hjem, men jeg kommer til å savne dette livet så utrolig mye...

Har du kjæreste i Norge? Nei, det har jeg ikke.

Hvor mye penger hadde du med deg til NY og hvor mye brukte du? Det husker jeg helt ærlig ikke. Jeg hadde meg med bankkortet mitt, så penger var ikke noe problem. Jeg hadde ikke for mye penger på kortet i tilfelle det ble stjelt, men om det ble lite penger sendte jeg bare en melding til foreldrene mine og de styrte pengene hjemmefra. Vi gjør det for så vidt slik enda, veldig enkelt.

Hvor mye bruker du i måneden der borte? Rundt 2500 kroner tror jeg... Det går masse penger til mat og jeg bor jo også i en av USA sine største byer, så blir litt for mye shopping en gang i blandt.

Skal du ta lappen? Nei, det skal jeg ikke.

Gikk det lang tid før du fikk skikkelige venner? Ja og nei. Jeg fikk masse venner med en gang på begge skolene, men er vell ikke før kanskje en måned siden at jeg kunne si at jeg har funnet skikkelige venner. På den andre skolen bodde jeg jo midt i ghettoen, så der var jeg veldig ulik de fleste folkene. Så etter to måneder på La Porte begynte jeg å få ordentlige venner og ikke bare kjentfolk da, om det gir noe mening.

Er du mye med andre utvekslingstudeter? Nei, jeg er egentlig ikke med utvekslingsstudenter i det hele tatt. Eller, bortsett fra Nora da, men hun telles nesten ikke som en utvekslingsstudent siden vi bodde typ 5 minutter unna hverandre i Norge. Har blitt veldig god venn med Mari også, men hun bor på andre siden av Houston, så er vanskelig å få møttes uheldigvis. Også tilbragte jeg mye tid med Andrea da jeg bodde på andre siden av Houston. Har vært litt med nordmenn da med andre ord, men ikke i det siste.

Nora, Mari, Andrea og meg på Rihanna.

Skal du på noen turer med CETUSA hvis det går? For eksempel til Hawaii? Nei, det skal jeg ikke.

Gikk det greit å bytte familie? Hvis du mener mentalt for min del å flytte til en ny plass, så gikk det veldig fint! Selve prosessen var derimot vanskeligere enn den burde vært, uten å si noe mer om det.

Hvorfor byttet du familie? Skal ikke si så mye om dette heller, med det var mange grunner og jeg trivdes rett og slett ikke i det hele tatt.

Tror du du får bedre eller dåligere karakter snitt nå enn du har hatt tidligere? Dårligere, uten tvil.

Hvor lang tid tar det før du får pakkene som er sendt fra norge? Jeg er ikke helt sikker, 10-14 dager kanskje? Kommer selvfølgelig ann på når den sendes. Julegavene mine brukte flere uker.

Trives du der du bor? Kan du fortelle litt om plassen? Ja, jeg trives veldig godt i La Porte. Det er en liten by med rundt 33.000 innbyggere som ligger rett ved vannkanten av Mexico Gulfen. Det er kjempemasse hispanics og svarte her, i tillegg til hvite da. Dermed snakkes det veldig mye spansk rundt meg hele tiden. Slik er det i store deler av Texas tror jeg og jeg synes faktisk det er morsomt. La Porte er en typisk småby som alle vil komme seg ut av, men samtidig elsker og alle er stolte over å komme her i fra likevel.

Er det stor tidsforskjell mellom der og her? Jeg er 7 timer bak.

Hva er det kuleste du har gjort så langt? Det må vell være New York, homecoming, Rihanna konsert, Houston Zoo, SeaWorld og Texas State University.Har Texas forandret det på noen måte? Velger å ikke tolke dette spørsmålet som et dypt spørsmål hehe. Så ja, absolutt! Musikkstil, klesstil og litt Texas slang. Jeg hører på kjempemasse country og Mexikansk musikk. Jeg bruker klær jeg aldri ville brukt i Norge. Og ikke minst, jeg sier y'all folkens.

Hvorfor valgte du å dra på utveksling? Jeg får dette spørsmålet så ufattelig ofte, og det er like vanskelig å svare på hver gang. Det handler om alt fra å oppleve verden til å kunne skrive på CV'en min at jeg har vært et år i utlandet. Jeg elsker å reise og oppleve ting. Jeg har alltid elsket å snakke engelsk. Jeg ville dra til USA. Jeg ville bli mer selvstendig. Jeg ville "finne meg selv". Jeg ville leve den amerikanske drømmen. Jeg ville oppleve Amerikansk High School. Jeg kan fortsette for alltid. Jeg finner 1000 grunner til å dra, og visste at dette var noe jeg ville gjøre. 

Hvis du kunne valgt på nytt, ville du fremdeles valgt å reise? JA.

 Kan du fortelle litt om musikalen? Musikalen vi framfører heter "Crazy For You". Det er ikke et fag på skolen, men frivillig på fritiden, gjennom skolen. Så alt foregår i teateret på skolen, som er et enormt rom med scene og slikt, minner litt om Olavshallen faktisk. Jeg er i den gruppen som både synger og danser, altså vi har ikke så alt for mye press og slikt på oss. Musikal er av en eller annen rar grunn veldig stort på skolen her, noe som er unormalt i USA tydeligvis.8 kommentarer

utveksling på sitt beste

Heii! Siste uken har vært helt full, det har skjedd noe fra 5 AM til 1 AM hver dag, altså en uke fylt med mye morro og lite søvn. På torsdagen hadde vi vår første forestilling på musikalen og etter det har vi hatt tre til. Musikalen vi har er "Crazy For You". Forestillingene har gått kjempebra med full sal hver gang. Jeg blir fremdeles kjent med nye folk hver dag og kommer nærmere med de jeg allerede kjenner. En annen ting som jeg synes er kjempekoselig er at det er veldig normalt å gi en gave i musikalen. På starten av hver forestilling roper de ansvarlige opp navn til de som har fått gaver, mens vi ordner oss. Det er enten blomster fra kjæresten eller godteri, mat og diverse musikal ting fra familie, venner eller folk som er glade i deg. Jeg har faktisk fått et par ting selv, selv om jeg var helt sikker på at jeg ikke skulle få noe siden jeg ikke har noe familie eller noe slikt. Men folk her er så fantastiske fine, så fikk gave av både ei venninne og ei annen venninnes mor. Nå har vi faktisk ikke musikal igjen før om torsdagen også har vi vår siste musikal på lørdagen, ALTSÅ BURSDAGEN MIN. Jeg vil ikke at musikal skal slutte, jeg har det så fantastisk morsomt. Hva skal jeg gjøre med livet mitt etter det liksom... Neida haha.

Etter musikalen på lørdag hadde vi forresten et "cast party". Det var på et annet bygg på skolen, så vi dro rett dit etter den siste forestillingen. Det minnet meg om en blanding mellom 7. klasse elevkveldene vi hadde og en quinceanera haha. Men det varte bare en times tid, så var morsomt. Danset nok en gang en haug med meksikanske "line dances" og slikt. Hahah...

Ikke spør meg hva som har skjedd med foten til han foran meg...

Cheyenne, meg og Jonathan! Sliten og trøtt midt på natten.

Cheyenne, meg, Eric og Sharolyn på Taco Bell.

Øving og forbereding...

OG FRAMFØRING!! Fantastisk morsomt.

Meg og fine musikal genseren vår! // Yenette og meg //  Danielle og Morgan med leathermans og gaver // Mexican food all day, everyday

Yenette, meg og en av gavene mine aw // Meg, Kimberly og Mariah. I'm americanized. // Meg og Kimberly igjen // Justus og meg.

MEN!!! I går opplevde jeg noe sykt komisk, på en måte. Det er vell ikke akkurat noen hemmelighet at amerikanerne er mer reiligøse enn oss nordmenn. Jeg hadde vell vært i 4 forskjellige kirker før i går, og alle har vært like tradisjonelle, ekstremt Gudelige og... ja rett og slett kjedelige. Jeg får aldri med meg det prestene sier og jeg soner helt ut. I går spurte ei venninne meg om jeg ville være med henne til kirken i dag, og siden jeg lever etter prinsippet "Snakke med alle, se alt, gjøre alt" nå, så sa jeg selvfølgelig ja. Jeg så for meg nok en kjedelig kristen kirke, men neida, der tok jeg feil. Da jeg gikk inn i kirken var jeg helt sikker på at jeg hadde kommet til en nattklubb. Bygget var moderne og stilig, men en bar lignende avdeling hvor de delte ut mat og drikke. Det var også tv-skjermer overalt med blandt annet diverse annonseringer som "Saturday Night Live with *Prestens Navn*" og nedtelling til når Gudstjenesten begynte. Rommet hvor selve Gudstjenesten foregikk var som et auditorium med et lys-show og en scene. Null harde trebenker, Jesus på korset, vinduer i forskjellige farger og slike ting. Gudstjenesten begynte med at bandet til kirken spilte, som også var veldig lite tradisjonelt. Jeg følte heller at jeg var på konsert faktisk. Presten hadde ikke på seg prestefrakken og snakket faktisk forståelig. Og det beste: under sangene hadde folk hendene i været, lukket øynene og alt slikt. Jeg skal innrømme at noen ganger ble jeg faktisk litt redd av dette og bare ville springe ut av rommet haha. Men det er mange av vennene mine som går i den kirken fant jeg ut, så jeg skal nok tilbake både på onsdag for "youth meeting" og flere søndager framover. Haha jeg gleder meg allerede! Trodde aldri jeg skulle faktisk trives i en kirke...

:-) #utveksling #explorius5 kommentarer

Spørsmålsrunde

Jeg får veldig mange spørsmål, så slår til med spørsmålsrunde. Spør om hva som helst, alt fra Texas til New York, fra skole til venner, fra organisasjoner til venner også videre. Jeg kom nettopp hjem fra musikal, jeg har altså vært på skolen i 17 timer i dag!! I morgen tidlig er det tidlig opp for å dra tilbake og da kommer vi mest sannsynlig til å være der til rundt 2 AM. Jeg har ikke så mye å skrive akkurat nå, er vell ikke så interessant å lese om musikal hele tiden heller. Så spør masse spørsmål så får jeg sikkert inspirasjon til ting å skrive + legge ut bilder også videre. Lol. Vi snakkes senere!

Helt sinnsykt random bilde, Downtown Houston!
10 kommentarer

Halfway through

HEHE okei I'm back på blogg.no! Jeg kommer nok fremdeles til å slenge inn en del bilder på tumblr, men ikke noe ordentlig. Her kommer jeg derimot til å fortsette som før med mer tekst og ordentlige bilder. Følg meg forresten på instagram @karilervik!

Uansett, i dag er jo en litt spesiell dag! Den 16. august reiste jeg fra mamma, pappa, Marie, Johannes, slekt + venner og satte meg på flyet til USA. Det betyr at jeg har vært her i 5 måneder i dag og at jeg har 5 måneder her før jeg reiser hjem til kjære Norge igjen. Jeg er halvveis i oppholdet mitt folkens! Helt urealistisk. Jeg har faktisk kommet til det punktet nå hvor jeg ikke vil dra her i fra fordi jeg trives så godt. Ikke missforstå meg, jeg gleder meg masse til å komme hjem også, men jeg begynner virkelig å innse hvor tungt det kommer til å bli å dra. Men jeg gleder meg masse til å komme hjem til alle sammen, norsk mat, norske vaner, være myndig og såå mye med Norge! Jeg vet i alle fall at jeg skal utnytte de siste 5 månedene her fullt ut. Snakke med alle, gjøre alt og se alt.

Men joda, i går tok jeg endelig opp mitt kjære kamera igjen. Jeg har så lett for å glemme det bort, men å ta bilder må faktisk være det jeg liker best her i verden haha. Sommeren er tilbake etter et par ukers vinter, så både i går og i dag tok jeg meg en tur til den fine stranda rett over gata. Den er perfekt til å sole seg og jogge, i tillegg er den litt gjemt så det er nesten aldri folk der wihu. Ellers har vi åpning på musikalen om en uke! Det blir kjempebra, men det gjenstår mye jobb, altså mange timer der den neste uken. Jeg møter nye folk hver dag og det er triiivsel rett gjennom, uansett om vi er det opptil 12 timer på en dag. Jeg vurderer også å ta med kameraet på skolen en dag for å filme, slik at dere kan få et bedre innblikk i livet som tenåring her i USA, men spørs om jeg synes det blir for kleint eller ikke. Vi får se!7 kommentarer
Les mer i arkivet » Mars 2014 » Januar 2014 » Desember 2013
hits