FORSIDE +BLOGLOVIN

Oh beautiful 2013.

Jeg har så utrolig mye å se fram til dette året. Det blir et år fylt med uforglemmelige opplevelser, det er jeg helt sikker på! Det er ikke så veldig utvekslingsrelatert da, men det får så være. Forresten så tar jeg nesten aldri bilder, så det er veldig mange gamle bilder her haha. 

♥Jeg blir 17 år! Ikke så stort, men sykt å tenke på at det snart er et år til jeg blir 18 år.

♥ København med storesøstra mi, bare oss to. Bildene under er forresten fra London og Stockholm.

♥ To Justin Bieber konserter! Dette er så sykt at jeg ikke har ord. Vært belieber siden 2009 og jeg har alltid drømt om å dra på konsert. 

♥ Kos i Hellas. En uke sydenkos med bare søsteren min før jeg drar.

♥ Rihanna konsert! Rååeste dama i hele universet.


♥ Kanskje Soft Landing Camp i New York! Fin start på utvekslingsåret.

♥ Og selvsagt: jeg flytter til USA, altså et halvår av 2013 fylt med minner.

Hele året her er bare uvirkelig for meg. At jeg skal til syykeste New York + se både Justin og Rihanna føles bare som noe jeg sier, ikke noe jeg faktisk skal oppleve. En storby med min kjære søster med shopping og masse minner kommer også til å bli vilt. I tillegg ser jeg fram til en minnesrik sommerferie også videre. 2013, I'm ready for youu.

Hva er dine planer for 2013?25 kommentarer

Utvekslingsutfordring

Hei! Denne "utfordringen" går rundt blant utvekslingsstudenter i hele Norge, så da tenkte jeg at jeg også kunne ta den. Morsomt å se tilbake på senere.

Hvor skal du dra på utveksling?

Jeg skal til USA, men jeg vet ikke hvor i USA enda.

Hvilken organisasjon reiser du med?

Jeg reiser med Explorius og med CETUSA som underorganisasjon i USA. Jeg er veldig fornøyd så langt hvis noen skulle lure.

Hvor kunne du aller helst tenke deg å ende opp?

Jeg bryr meg faktisk ikke så mye om hvor jeg kommer, men jeg ville blitt utrolig glad om jeg kom til North Carolina! Så fint, perfekt tempratur, bra plassering og ikke minst hvor One Tree Hill er filmet. Haha.

Har du fått familie eller gjort stats/regionsvalg?

Jeg har ikke fått familie enda og heller ikke gjort noe stats/regionsvalg. Kontaktpersonen min i Explorius og omtrent alle andre jeg har pratet med sier at familien er viktigere enn plassen du havner. Dermed vil jeg ikke "velge bort" den perfekte familien ved å ta et stats/regionsvalg.

Skal du på forberedelsesleir?

Hvis avreisetiden min til USA passer i forhold til når forberedelsesleiren er så skal jeg på leir i New York! Det blir 3 dager med å kommer over jetlagen, sightseeing i byen også videre. I tillegg skal jeg mest sannsynlig på Year End Camp i Chicago. Ah, gleder meg sånn.

Fine New York.

Hva gleder du deg mest til?

Jeg gleder meg utrolig mye til å snakke engelsk hver dag, få nye venner og familie, oppleve amerikansk high school, høytider og generelt USA. Gleder meg veldig til å oppleve mye nytt!

Hva gruer du deg mest til?

Å komme til et helt nytt land med bare nye ting og ingen kjente kommer nok til å bli skummelt. Det å ikke møte vennene mine og familien på ett år kommer vell også til å bli veldig tungt noen ganger. I tillegg gruer jeg meg veldig til første skoledag med ingen venner.

Jentegjengen fra ungdomsskolen ++. Jeg er nummer 5 fra høyre!

Kunne du tenke deg å prøve en ny sport?

Jeg har veldig lyst til å prøve volleyball eller cheerleading.

Hva kommer du til å savne mest?

Melkesjokolade! Og de jeg er glade i da.

Skal du på en arrangert tur med organisasjonen?

Ja, det skal jeg! Aller helst vil jeg til Hawaii. Varme, fine Hawaii med andre utvekslingsstudenter passer meg peerfekt. CETUSA arrangerer nemlig turer hvert år. I år går turene blant annet til California og Hawaii, men dette forandrer de litt hvert år. Håper de har Hawaii neste år også!

Ah.

Er det noen spesielle plasser du kunne tenke å besøke under oppholdet ditt?

Jeg har aldri vært i USA før, så det er det så absolutt! De plassene jeg har aller mest lyst til å besøke er vell de mest kjente plassene som New York, Los Angeles, Las Vegas, Miami og Hawaii. Forhåpentligvis får jeg besøkt noen av de.

Tror du dette blir et bra år?

Jeg er innstilt på å gjøre dette til "the year of my life", så ja det velger jeg å tro!19 kommentarer

Status: CETUSA-søknad og sprøyter

Godt nyttår alle sammen! I starten av desember skjedde det en del angående forberedelser til USA, så jeg tenkte jeg skulle oppdatere dere litt. Herlig å være så godt i gang!  

På fredagen skal jeg tilbake til vaksinasjonskontoret for å få første påfyll av Hepatitt A+B. Man må nemlig ta 3 doser av denne. Det skal være 1 måned mellom dose en og to og 5 måneder mellom nummer to og tre. Dermed er det lurt å komme i gang så tidlig som mulig. Det er ganske mange sprøyter som kreves, men en del av de har man allerede tatt. Til nå har jeg tatt meningokokk vaksinen, en dose av Hepatitt A+B og en blodprøve for å bekrefte at jeg har hatt vannkopper. 

Jeg har også levert inn søknaden til underorganisasjonen min CETUSA. Ei lita stund etter at jeg ble godkjent av Explorius fikk jeg en søknad på 23 sider av CETUSA. Dette er ganske "krevende" arbeid som tar lang tid. Man får en måned på å fylle den ut og det må være på engelsk. Man må blant annet oversette karakterene fra 8. til 10. klasse til engelsk, få oversikt over alle vaksiner man har tatt, ta en legeundersøkelse hvor man sjekker at man er frisk på alle måter, fylle ut informasjon om seg selv også videre. I tillegg må man skrive et brev om seg selv, lime inn bilder fra livet sitt, svare på en del rare spørsmål og slikt som mulige vertsfamilier skal få når de skal velge student. Innholdet i søknadene varierer veldig etter hvilken underorganisasjon man har forresten!

Jeg sitter hele tiden å leser gjennom blogger til folk som er i USA nå. Tanken på at jeg om omtrent 7 måneder flytter til et annet land, alene, er helt uvirkelig. Jeg har nok mest venting foran meg de neste månedene mens de leter etter familie. Jeg er ekstremt utålmodig! Jeg vil bare få tildelt vertsfamilie, få vite hvor jeg skal bo og hvilken skole jeg skal gå på med en gang.


Haha fant et gammelt bilde jeg hadde tatt + redigert som jeg fant ut at passet litt. Jihu3 kommentarer
Les mer i arkivet » November 2013 » Oktober 2013 » September 2013
hits