FORSIDE +BLOGLOVIN

1 uke til avreise!

Hei dereHerreguud, jeg kan virkelig ikke tro at det kun er en uke igjen til jeg reiser i dag! Jeg reiser først til New York for å være med på Soft Landing Camp. Der skal jeg og andre utvekslingsstudenter på sightseeing, shopping også videre i noen dager. Åå jeg gleder meg sånn, har alltid drømt om å besøke New York! Etter noen dager i New York skal jeg endeliig fly videre til Texas og vertsfamilien min. Jeg kommer til å være til vertsfamilien en uke før skolen begynner. Janet (vertsmor) har sagt at det kommer til å være flere "fester" for meg når jeg kommer, slik at jeg får møtt naboer, venner og familie. Can't wait!

Det meste begynner altså å bli klart! Jeg haater å pakke, så jeg får meg ikke til å pakke ferdig. Hvordan pakker man for et helt år og får livet sitt ned i en koffert da? Men alle sprøyter er tatt, gave til vertsfamilien er kjøpt, jeg har fått flybillettene og jeg føler meg veldig klar til å bare reise avgårde egentlig. Jeg og noen venninner hadde også en avskjedsfest forrige helg hvor vi inviterte alle vennene våre. Ble en morsom kveld hvor jeg fikk sett mange for siste gang før jeg reiser. Tror ikke det har gått opp for meg at jeg bare har 7 dager igjen i Norge egentlig.


Anna, meg, Julie og Martine

Når reiser dere andre utvekslingsstudenter? 

#utveksling32 kommentarer

Prosessen

Dette er en oversikt over spesielle datoer i prosessen for å reise til USA. Jeg kommer til å oppdatere den etter hvert som det dukker opp noe nytt.  

2012:
-05. september: Intervju på skype 
-23. oktober: Godtatt med betinget aksept.
-10. november: Takket ja til plassen 
-13. november: Mottok CETUSA søknaden
-21. november: Get Ready #2 + SLEP test
-Ca. 17. desember: Sendt inn CETUSA søknaden
 
2013:
-23. januar: Get Ready #3 + CETUSA søknad sendt til USA.
-21. juni: Vertsfamilie!
-16. august: Avreise til New York!
-19. august: Avreise til Texas.

Hele prosessen tar som dere ser ganske lang tid. Jeg vil anbefale alle som skal på utveksling senere å komme tidlig i gang, slik at dere slipper å stresse. Jeg vil også anbefale dere å involvere foreldrene deres så mye som mulig. Jeg gjorde det meste selv og hvis jeg hadde latt foreldrene mine hjulpet meg mer hadde det blitt litt mindre "styr". Bare noen små tips :)


Litt av det jeg sendte til vertsfamiliene; noen av bildene + brevet. Bluret selvfølgelig ut teksten på brevet :)

Flere som har tenkt seg på utveksling?15 kommentarer

Utvekslingsutfordring

Hei! Denne "utfordringen" går rundt blant utvekslingsstudenter i hele Norge, så da tenkte jeg at jeg også kunne ta den. Morsomt å se tilbake på senere.

Hvor skal du dra på utveksling?

Jeg skal til USA, men jeg vet ikke hvor i USA enda.

Hvilken organisasjon reiser du med?

Jeg reiser med Explorius og med CETUSA som underorganisasjon i USA. Jeg er veldig fornøyd så langt hvis noen skulle lure.

Hvor kunne du aller helst tenke deg å ende opp?

Jeg bryr meg faktisk ikke så mye om hvor jeg kommer, men jeg ville blitt utrolig glad om jeg kom til North Carolina! Så fint, perfekt tempratur, bra plassering og ikke minst hvor One Tree Hill er filmet. Haha.

Har du fått familie eller gjort stats/regionsvalg?

Jeg har ikke fått familie enda og heller ikke gjort noe stats/regionsvalg. Kontaktpersonen min i Explorius og omtrent alle andre jeg har pratet med sier at familien er viktigere enn plassen du havner. Dermed vil jeg ikke "velge bort" den perfekte familien ved å ta et stats/regionsvalg.

Skal du på forberedelsesleir?

Hvis avreisetiden min til USA passer i forhold til når forberedelsesleiren er så skal jeg på leir i New York! Det blir 3 dager med å kommer over jetlagen, sightseeing i byen også videre. I tillegg skal jeg mest sannsynlig på Year End Camp i Chicago. Ah, gleder meg sånn.

Fine New York.

Hva gleder du deg mest til?

Jeg gleder meg utrolig mye til å snakke engelsk hver dag, få nye venner og familie, oppleve amerikansk high school, høytider og generelt USA. Gleder meg veldig til å oppleve mye nytt!

Hva gruer du deg mest til?

Å komme til et helt nytt land med bare nye ting og ingen kjente kommer nok til å bli skummelt. Det å ikke møte vennene mine og familien på ett år kommer vell også til å bli veldig tungt noen ganger. I tillegg gruer jeg meg veldig til første skoledag med ingen venner.

Jentegjengen fra ungdomsskolen ++. Jeg er nummer 5 fra høyre!

Kunne du tenke deg å prøve en ny sport?

Jeg har veldig lyst til å prøve volleyball eller cheerleading.

Hva kommer du til å savne mest?

Melkesjokolade! Og de jeg er glade i da.

Skal du på en arrangert tur med organisasjonen?

Ja, det skal jeg! Aller helst vil jeg til Hawaii. Varme, fine Hawaii med andre utvekslingsstudenter passer meg peerfekt. CETUSA arrangerer nemlig turer hvert år. I år går turene blant annet til California og Hawaii, men dette forandrer de litt hvert år. Håper de har Hawaii neste år også!

Ah.

Er det noen spesielle plasser du kunne tenke å besøke under oppholdet ditt?

Jeg har aldri vært i USA før, så det er det så absolutt! De plassene jeg har aller mest lyst til å besøke er vell de mest kjente plassene som New York, Los Angeles, Las Vegas, Miami og Hawaii. Forhåpentligvis får jeg besøkt noen av de.

Tror du dette blir et bra år?

Jeg er innstilt på å gjøre dette til "the year of my life", så ja det velger jeg å tro!19 kommentarer

Status: CETUSA-søknad og sprøyter

Godt nyttår alle sammen! I starten av desember skjedde det en del angående forberedelser til USA, så jeg tenkte jeg skulle oppdatere dere litt. Herlig å være så godt i gang!  

På fredagen skal jeg tilbake til vaksinasjonskontoret for å få første påfyll av Hepatitt A+B. Man må nemlig ta 3 doser av denne. Det skal være 1 måned mellom dose en og to og 5 måneder mellom nummer to og tre. Dermed er det lurt å komme i gang så tidlig som mulig. Det er ganske mange sprøyter som kreves, men en del av de har man allerede tatt. Til nå har jeg tatt meningokokk vaksinen, en dose av Hepatitt A+B og en blodprøve for å bekrefte at jeg har hatt vannkopper. 

Jeg har også levert inn søknaden til underorganisasjonen min CETUSA. Ei lita stund etter at jeg ble godkjent av Explorius fikk jeg en søknad på 23 sider av CETUSA. Dette er ganske "krevende" arbeid som tar lang tid. Man får en måned på å fylle den ut og det må være på engelsk. Man må blant annet oversette karakterene fra 8. til 10. klasse til engelsk, få oversikt over alle vaksiner man har tatt, ta en legeundersøkelse hvor man sjekker at man er frisk på alle måter, fylle ut informasjon om seg selv også videre. I tillegg må man skrive et brev om seg selv, lime inn bilder fra livet sitt, svare på en del rare spørsmål og slikt som mulige vertsfamilier skal få når de skal velge student. Innholdet i søknadene varierer veldig etter hvilken underorganisasjon man har forresten!

Jeg sitter hele tiden å leser gjennom blogger til folk som er i USA nå. Tanken på at jeg om omtrent 7 måneder flytter til et annet land, alene, er helt uvirkelig. Jeg har nok mest venting foran meg de neste månedene mens de leter etter familie. Jeg er ekstremt utålmodig! Jeg vil bare få tildelt vertsfamilie, få vite hvor jeg skal bo og hvilken skole jeg skal gå på med en gang.


Haha fant et gammelt bilde jeg hadde tatt + redigert som jeg fant ut at passet litt. Jihu3 kommentarer
Les mer i arkivet » November 2013 » Oktober 2013 » September 2013
hits