FORSIDE +BLOGLOVIN

Q&A

Hvilke fag har du? Jeg har Pre-Ap Physics, Pre-Calculus, Spansk 2, Pre-Ap Chemistry, US History, Engelsk 3 og fotball.

Hvordan gjør du med fag du må ha, som du ikke kan ta i USA? Jeg har ikke med meg noen bøker hit, skal eventuelt lese meg opp på det når jeg kommer hjem. Gjelder vell norsk og historie om jeg ikke tar helt feil! 

Når fikk du vertsfamilie? 21. juni.

Søkte du tidlig? Ja, gjorde for så vidt det.

Hvor my fikk du i stipend? (+ har du søsken etc.) Jeg fikk 54.000 kr i stipend, som er det minste du kan få. Tilsvarer de 980 kronene man får på et vanlig skoleår. Jeg har ei søster og en bror hvis det var det du mente.

Når var du ferdig med søknaden og den ble sendt til USA? Min er ikke sendt dit enda, blir skikkelig stressa av det. Jeg sendte inn søknaden i slutten av desember, og det ble godkjent i slutten av januar/starten av februar. Tok litt lengre tid enn normalt på grunn av litt styr med at jeg har migrene. Du trenger ikke begymre deg i det hele tatt, jeg kjenner folk som søkte kun et par måneder før avreise! 

Fikk man mye fritid i New York? Ja, jeg synes det var greit med frihet! Først var vi på seightseeing i et par timer før vi fikk gjøre det vi ville. Jeg husker ikke akkurat hvor mye tid vi fikk den første dagen, men andre dagen fikk vi 5 timer. Man kunne så og sett gjøre hva man ville på de 5 timene. Noen valgte å dra til Times Square, Rockefeller, Soho, 5th Avenue også videre. Du kan lese om mine dager i New York her.Er maten veldig fett og ekkel? Yes ma'am. Fritering, flytende fett også videre er ikke akkurat unormalt...

Har du lagt på deg mye? Hahahah ja, jeg har lagt på meg så latterlig mye.

Hvilke fag tar du i USA som du skal fortsette på i Norge? Kjemi, matematikk og engelsk.

Fornøyd med stat? Jeg er kjempeglad for at jeg kom til Texas! Jeg tror at om jeg kunne valgt stat med den kunnskapen jeg sitter med nå, ville jeg valgt Texas. Det er ikke nødvendigvis fordi at alt her er perfekt, kanskje faktisk det motsatte. Det er mye rart her og ting som jeg er uenig i, men jeg er så glad for å få oppleve noe som er så annerledes enn Norge. Men jeg elsker Texas også da. Alt er stort, folk er snille, det finnes alle typer folk her, cowboys, pistoler, rednecks også videre. Ikke minst været!

Hvordan tror du det blir å komme hjem igjen? Helt fantastisk og helt jævlig. Jeg gleder meg såå ufattelig mye til å komme hjem, men jeg kommer til å savne dette livet så utrolig mye...

Har du kjæreste i Norge? Nei, det har jeg ikke.

Hvor mye penger hadde du med deg til NY og hvor mye brukte du? Det husker jeg helt ærlig ikke. Jeg hadde meg med bankkortet mitt, så penger var ikke noe problem. Jeg hadde ikke for mye penger på kortet i tilfelle det ble stjelt, men om det ble lite penger sendte jeg bare en melding til foreldrene mine og de styrte pengene hjemmefra. Vi gjør det for så vidt slik enda, veldig enkelt.

Hvor mye bruker du i måneden der borte? Rundt 2500 kroner tror jeg... Det går masse penger til mat og jeg bor jo også i en av USA sine største byer, så blir litt for mye shopping en gang i blandt.

Skal du ta lappen? Nei, det skal jeg ikke.

Gikk det lang tid før du fikk skikkelige venner? Ja og nei. Jeg fikk masse venner med en gang på begge skolene, men er vell ikke før kanskje en måned siden at jeg kunne si at jeg har funnet skikkelige venner. På den andre skolen bodde jeg jo midt i ghettoen, så der var jeg veldig ulik de fleste folkene. Så etter to måneder på La Porte begynte jeg å få ordentlige venner og ikke bare kjentfolk da, om det gir noe mening.

Er du mye med andre utvekslingstudeter? Nei, jeg er egentlig ikke med utvekslingsstudenter i det hele tatt. Eller, bortsett fra Nora da, men hun telles nesten ikke som en utvekslingsstudent siden vi bodde typ 5 minutter unna hverandre i Norge. Har blitt veldig god venn med Mari også, men hun bor på andre siden av Houston, så er vanskelig å få møttes uheldigvis. Også tilbragte jeg mye tid med Andrea da jeg bodde på andre siden av Houston. Har vært litt med nordmenn da med andre ord, men ikke i det siste.

Nora, Mari, Andrea og meg på Rihanna.

Skal du på noen turer med CETUSA hvis det går? For eksempel til Hawaii? Nei, det skal jeg ikke.

Gikk det greit å bytte familie? Hvis du mener mentalt for min del å flytte til en ny plass, så gikk det veldig fint! Selve prosessen var derimot vanskeligere enn den burde vært, uten å si noe mer om det.

Hvorfor byttet du familie? Skal ikke si så mye om dette heller, med det var mange grunner og jeg trivdes rett og slett ikke i det hele tatt.

Tror du du får bedre eller dåligere karakter snitt nå enn du har hatt tidligere? Dårligere, uten tvil.

Hvor lang tid tar det før du får pakkene som er sendt fra norge? Jeg er ikke helt sikker, 10-14 dager kanskje? Kommer selvfølgelig ann på når den sendes. Julegavene mine brukte flere uker.

Trives du der du bor? Kan du fortelle litt om plassen? Ja, jeg trives veldig godt i La Porte. Det er en liten by med rundt 33.000 innbyggere som ligger rett ved vannkanten av Mexico Gulfen. Det er kjempemasse hispanics og svarte her, i tillegg til hvite da. Dermed snakkes det veldig mye spansk rundt meg hele tiden. Slik er det i store deler av Texas tror jeg og jeg synes faktisk det er morsomt. La Porte er en typisk småby som alle vil komme seg ut av, men samtidig elsker og alle er stolte over å komme her i fra likevel.

Er det stor tidsforskjell mellom der og her? Jeg er 7 timer bak.

Hva er det kuleste du har gjort så langt? Det må vell være New York, homecoming, Rihanna konsert, Houston Zoo, SeaWorld og Texas State University.Har Texas forandret det på noen måte? Velger å ikke tolke dette spørsmålet som et dypt spørsmål hehe. Så ja, absolutt! Musikkstil, klesstil og litt Texas slang. Jeg hører på kjempemasse country og Mexikansk musikk. Jeg bruker klær jeg aldri ville brukt i Norge. Og ikke minst, jeg sier y'all folkens.

Hvorfor valgte du å dra på utveksling? Jeg får dette spørsmålet så ufattelig ofte, og det er like vanskelig å svare på hver gang. Det handler om alt fra å oppleve verden til å kunne skrive på CV'en min at jeg har vært et år i utlandet. Jeg elsker å reise og oppleve ting. Jeg har alltid elsket å snakke engelsk. Jeg ville dra til USA. Jeg ville bli mer selvstendig. Jeg ville "finne meg selv". Jeg ville leve den amerikanske drømmen. Jeg ville oppleve Amerikansk High School. Jeg kan fortsette for alltid. Jeg finner 1000 grunner til å dra, og visste at dette var noe jeg ville gjøre. 

Hvis du kunne valgt på nytt, ville du fremdeles valgt å reise? JA.

 Kan du fortelle litt om musikalen? Musikalen vi framfører heter "Crazy For You". Det er ikke et fag på skolen, men frivillig på fritiden, gjennom skolen. Så alt foregår i teateret på skolen, som er et enormt rom med scene og slikt, minner litt om Olavshallen faktisk. Jeg er i den gruppen som både synger og danser, altså vi har ikke så alt for mye press og slikt på oss. Musikal er av en eller annen rar grunn veldig stort på skolen her, noe som er unormalt i USA tydeligvis.8 kommentarer

Tuva

29.01.2014 kl.14:39

Jeg har Cetusa som underorganisasjon og skal dra til USA til høsten. Er du fornøyd med de? Har hørt både postivt og negativt om dem, så er litt usikker nå... Men er det Cetusa som gjorde det vanskeligere for deg med tanke på å bytte familie?

Helene Kristoffersen

05.02.2014 kl.12:19

Hei, jeg skal dra på utveksling nå til høsten og har fått tildelt CETUSA. Det var ingen kontaktinformasjon, men kunne du sendt meg en mail, for jeg har et par spørsmål :)

Kari

06.02.2014 kl.13:44

Tuva: Du kan sende meg en mail på kari_lervik@hotmail.com! :)

Kari

06.02.2014 kl.13:45

Helene Kristoffersen: Send meg en mail! Samme som til hun over her :)

08.02.2014 kl.23:53

Åååå, jeg skal på utveksling til en by like utenfor Houston neste år. Gleder meg bare mer og mer etter jeg leser bloggen din. Og haha, vertsfamilien sier jeg MÅ lære meg å bruke "ya´ll" :D

Kari

09.02.2014 kl.22:36

Anonym: GLED DEG, HOUSTON ER FANTASTISK!!

22.02.2014 kl.13:56

Hei!

Jeg skal på utveksling nå til høsten! Jeg vil jo såklart starte på en sport der, og har tenkt på fotball. Jeg spiller ikke fotball her hjemme i Norge nå, har kun spilt litt for noen år siden. Lurer på om det er lurt å spille fotball fra før eller kan folk som aldri har spilt fotball også starte med det i USA? :-)

Kari

23.03.2014 kl.15:38

Anonym: Hei! Ikke bekymre deg, det har ingenting å si om du ikke har spilt før. De bryr seg ikke i det hele tatt, og det er forskjellige lag etter ferdigheter også :) Sporter også videre er den beste måten å få venner og slikt, så bare hopp i det!

Skriv en ny kommentar

hits